Vorige | Volgende
Verkocht

Kerkstraat 6 ROSSUM

Deze woning is onlangs verkocht

Neem contact met ons op

0418-680050

info@bijzonderwonen.com

Omschrijving

Op historische locatie staat op de hoek van de Kerkstraat en de Tuinstraat deze te renoveren half vrijstaande monumentale woning met een ruim achterhuis en zonnige tuin. Woonkamer, gesloten keuken, badkamer en groot achterhuis met toilet op de begane grond. Drie eenvoudig afgescheiden ruimtes onder de kap van het voorhuis, zolder met mogelijkheden boven het achterhuis en de keuken. In het geliefde...

Kenmerken

Soort woning
Half-vrijstaande woning
Bouwtype
Bestaande bouw
Status
Verkocht
Aanvaarding
in overleg
Bouwjaar
-1906
Ligging
Aan rustige weg, in centrum

Omschrijving

Op historische locatie staat op de hoek van de Kerkstraat en de Tuinstraat deze te renoveren half vrijstaande monumentale woning met een ruim achterhuis en zonnige tuin.

Woonkamer, gesloten keuken, badkamer en groot achterhuis met toilet op de begane grond.
Drie eenvoudig afgescheiden ruimtes onder de kap van het voorhuis, zolder met mogelijkheden boven het achterhuis en de keuken.

In het geliefde dorp Rossum komen bij sluis Sint Andries de rivier de Waal en de Maas samen.
Het dorp ligt op een kwartiertje van 's-Hertogenbosch en op ongeveer een half uur van Utrecht.
De A2 is in 6 minuten te bereiken. Het dorp telt ongeveer 2.500 inwoners. Alle basisvoorzieningen zoals een supermarkt (met zondagsopening), een huisartspraktijk, een openbare basisschool, twee kinderdagverblijven met BSO en diverse sportclubs (zoals voetbal- en tennisclub) zijn aanwezig. Ook is er een hotel in het dorp, enkele gezellige restaurants en een bruisende pub. Er zijn veel mogelijkheden tot het beoefenen van watersporten en golf in de nabije omgeving, en er zijn prachtige fietsroutes langs Waal en Maas, door het natuurgebied de Hurnse Kil en richting de Betuwe.
Op 6 kilometer afstand ligt het vestingstadje Zaltbommel met alle voorzieningen, talloze sportclubs waaronder een hockeyclub, voetbalclub en tennisclub, muziekschool, NS station, diverse leuke winkels, talloze horecagelegenheden, een theater en een grote middelbare school.

Gemeentelijk monument

Bruto-inhoud woning: 916m³
Gebruiksoppervlakte wonen: 100m²
Overige inpandige ruimte: 131m2
Perceeloppervlak: 456 m²
Bouwperiode: 2e helft 19e eeuw

Indeling begane grond:
De oorspronkelijke voordeur komt direct uit in de woonkamer. Dit komt voort uit het feit dat een gedeelte van de woonkamer in het verleden in gebruik was als kruidenierswinkel.
De reguliere entree bevindt zich daarom nu in het achterhuis. De woonkamer heeft twee ramen aan de zijde van de Kerkstraat en een eenvoudige schouw met gaskachel. Het gedeelte van de vloer waar vroeger het winkeltje was, is belegd met natuursteen. In de zithoek ligt tapijt. Aan de woonkamer grenzen de badkamer en de keuken. Het plafond is ter plaatse van de voormalige winkel afgewerkt met zachtboard met hieronder de oorspronkelijke balklaag. De keuken is eenvoudig van inrichting en een groot raam ziet uit op de naastgelegen woonboerderij die op de andere hoek van de Kerkstraat en Tuinstraat staat.
De beige badkamer is eenvoudig en ingericht met een ligbad, wastafel en inbouwkast.

Vanuit de keuken is het achterhuis bereikbaar. Deze ruimte grenst aan de tuin en leent zich bij uitstek als woonkamer, atelier of werkruimte. In het achterhuis bevindt zich eveneens het toilet. In deze ruimte zijn de historische balken in zicht gebleven. Er is aansluiting voor water, elektra en riolering. In de gevel aan de zijde van de Tuinstraat zijn fraaie getoogde deuren en een 6-ruits roederaam. Aan de zijde van de tuin zijn dubbele 3-ruits deuren.

Indeling eerste verdieping:
Via een steile trap vanuit de woonkamer is de verdieping van het voorhuis bereikbaar. Hier bevinden zich drie eenvoudig afgescheiden kamers en een overloop onder de hoge nok. Alle kamers beschikken over een 4-ruits schuifraam. Boven de keuken bevindt zich een geheel bevloerde berging. Deze ligt onder de ongeïsoleerde kap die in de jaren '70 is vernieuwd. Onder diezelfde kap ligt achter een brandgevel de zolder boven het achterhuis. Deze biedt veel ruimte tot het creëren van een of meerdere kamers. De ongeïsoleerde zolder is slechts toegankelijk met een ladder maar er is ruimte genoeg om ergens een vaste trap te realiseren. Aan de tuinzijde zijn twee 4-ruits draairamen en aan de zijkant is een hooiluik.

Bijzonderheden
Deze nabij de Maasdijk gelegen woning verdient het om grondig te worden gerenoveerd.
Het pand bevat verrassend veel ruimte en biedt door het grote achterhuis legio mogelijkheden. De koper dient echter rekening te houden met een aanzienlijke kostenpost om de woning te renoveren en onder andere te voorzien van eigentijds comfort, waaronder isolatie , aanbrengen centrale verwarming en vernieuwing van elektra, sanitair en keuken.
De woning is zo goed als authentiek waarbij er in vermoedelijk in de jaren '70 voor het laatst is gerenoveerd. De woning wordt op de begane grond verwarmd door drie gaskachels.
De warmwatervoorziening geschiedt middels een keukengeiser. Achter de woning ligt een fraai tuin die grenst aan het dijktalud. De tuin heeft een mooie verhouding en meet ongeveer 300m2. De tuin wordt aan de Tuinstraat afgescheiden door een muur en schutting en aan de andere zijde gaat de tuin visueel nagenoeg over in het dijktalud. Het betreft een ideaal pand voor de liefhebber die in een verrassend ruim pand wil wonen en niet opziet tegen een ingrijpende renovatie.

Kenmerken

Overdracht

Status
Verkocht
Aanvaarding
in overleg

Bouw

Soort woning
Half-vrijstaande woning
Bouwtype
Bestaande bouw
Bouwjaar
-1906
Daktype
samengesteld dak
Dakmateriaal
pannen

Oppervlakten en inhoud

Woonoppervlakte
100 m²
Overige inpandige ruimte
131 m²
Inhoud
916 m³
Perceeloppervlakte
456 m²

Indeling

Totaal aantal kamers
4
Aantal slaapkamers
3
Aantal badkamers
1
Voorzieningen badkamer
ligbad, wastafel

Energie

Isolatie
geen isolatie
Soort verwarming
gaskachels
Warm water
geiser eigendom

Kadastrale gegevens

Gemeente
Rossum
Sectie
B
Perceel
3541
Oppervlakte
414 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom
 
 
Gemeente
Rossum
Sectie
B
Perceel
4049
Oppervlakte
42 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom

Buitenruimte

Ligging
Aan rustige weg, in centrum
Tuintype
achtertuin
Tuin
Verzorgd, oost, 15 x 20 m
Oppervlakte
300 m²
Bereikbaar via achterom
nee

Foto's