0418-680050
info@bijzonderwonen.com

Waaldijk 6 Zuilichem

Verkocht

Waaldijk 6 Zuilichem Nederland

Omschrijving

Eén met de seizoenen in zijn puurste vorm.

Deze idyllische cottage staat op waanzinnige locatie, direct aan de uiterwaarden van de rivier de Waal. Zowel vanaf het perceel als vanuit de woning is een schitterend uitzicht over de tuin, de uiterwaarden en de rivier.

Riviergerichte keuken en sfeervolle woonkamer in het hoofdhuis, centrale hal, slaapkamer en badkamer op de begane grond van het bijhuis.
Op de eerste verdieping een slaapkamer met aangrenzende badkamer in het hoofdhuis en twee slaapkamers op de verdieping in het bijhuis.

Zuilichem (gemeente Zaltbommel) is een rustig dorpje in de Bommelerwaard op minder dan 10 km ten westen van Zaltbommel. Het heeft goede verbindingen naar de A2, A15 en A27.
Het dorp heeft een basisschool en een kleine supermarkt voor de dagelijkse boodschappen en is gelegen aan de rivier de Waal. De Bommelerwaard staat bekend om zijn mooie rivierenlandschap met uiterwaarden en komkleigebieden met een rijke flora en fauna. Vanaf het eigen perceel loop je zo deze uiterwaarden in en het Waalstrand op.

Bruto-inhoud: 648 m3
Gebruiksoppervlakte wonen: 181 m²
Perceeloppervlak: 7.470 m2
Bouwperiode: begin 1800

Indeling begane grond:
Vanaf de dijk leidt een trap naar de voordeur. Links van de voordeur is een heerlijk terras om van de vroege voorjaarszon te kunnen genieten. De hal vormt een corridor tussen het oorspronkelijke dijkhuis en het later bijgebouwde bijhuis. Rechts van de hal bevindt zich de keuken; een heerlijk lichte ruimte met een brede raampartij en twee dakvensters. Van achter het hoge natuurstenen aanrecht is een prachtig zicht op de tuin en de achterliggende uiterwaarden en rivier. Uiteraard is de nodige inbouwapparatuur aanwezig. Via een brede doorloop is de woonkamer bereikbaar. Hier is een werkhoek met zicht op de dijk en aan de achterzijde een brede pui met zicht op de rivier. In de woonkamer is een hoog balkenplafond, een rookkanaal met houtkachel en evenals in de keuken is ook hier de vloer belegd met Bourgondische dallen. Vanuit de 24-ruits pui is toegang tot het terras. Vanaf dit hoog gelegen en daarom altijd droogblijvende terras is schitterend uitzicht op de lommerrijke tuin met vijverpartij en het eigen ooievaarsnest. In het bijhuis is op de begane grond een slaapkamer met aangrenzende complete badkamer; een ideale gastenruimte of bijvoorbeeld voor een inwonende ouder.

Indeling eerste verdieping:
Boven de woonkamer bevindt zich de ouderslaapkamer. Deze kamer ademt een nostalgische sfeer door de spantconstructie die hier volledig in het zicht is gelaten. Er is een brede dakkapel met zicht op de tuin en de rivier. Aangrenzend is een privébadkamer met douchecabine, twee waskommen en een toilet. Op de eerste verdieping van het bijhuis zijn twee slaapkamers, waarvan de achterste slaapkamer zicht op de rivier biedt en de voorste zicht op de dijk. Deze kamer is momenteel in gebruik als sportkamer.

Bijzonderheden:
De idylle staat buitendijks aan de rivier. Meer één met de natuur en de seizoenen wonen is haast onmogelijk. De tuin is een waar paradijs voor broedende vogels, waaronder aalscholvers, lepelaars, ooievaars en ijsvogels. De vijver staat in het voor- en naseizoen vol water en vormt dan een ideale habitat voor salamanders, kikkers en hagedissen. Sinds dit jaar is het zelfs het woongebied van een beverpaar. In het midden van de vijver is een eilandje waar een grote treurwilg staat.
Vanaf de dijk leidt een flauwe dijkafrit naar het perceel. Een eigen weg slingert tussen de volwassen bomen door naar de woning, ruime parkeergelegenheid en de garage. De garage/hobbyruimte is een groot, door klimplanten overgroeid, stalen gebouw (watervast) op een betonnen fundering met aangrenzende veranda. Vanaf deze veranda kan er met prachtig zicht op alle flora en fauna worden genoten van de avondzon. Overigens kan dat ook op het strand langs de Waal wat nagenoeg als privé kan worden bestempeld.
Het perceel grenst aan het vrij toegankelijke 130 hectare grote natuurgebied de Breemwaard dat Staatsbosbeheer beheert. Oude kades, ooibossen, grasland en weidse vergezichten bepalen het bijzondere karakter van deze uiterwaard. Een ideale uitvalbasis om vanaf het eigen perceel te struinen, al dan niet vergezeld van uw hond.
Deze idylle is in 2017 volledig voorzien van een nieuwe geïsoleerde rieten kap op een zogenaamd schroefdak. De woonvertrekken en de slaapkamer in het oorspronkelijke dijkhuis zijn inmiddels voorzien van ramen met isolerende beglazing. De woning wordt verwarmd middels een gasgestookte cv-installatie met een Remeha HR-ketel uit 2013 in combinatie met radiatoren. De vloeren in de woonkamer en de slaapkamer op de begane grond zijn daarnaast nog voorzien van vloerverwarming.
Als u op een magnifieke locatie buiten wilt wonen, bij het water, hoog en droog met maximale privacy, rust en ruimte; maak dan een afspraak.

Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Algemeen

Soort woonhuis
Eengezinswoning
Ligging
Aan vaarwater, aan water, landelijk gelegen, vrij uitzicht

Oppervlakten en inhoud

Wonen
181 m²
Overige inpandige ruimte
3 m²
Externe bergruimte
39 m²
Perceel
7.470 m²
Inhoud
648 m³

Indeling

Aantal kamers
5 kamers (4 slaapkamers)
Aantal badkamers
2 badkamers
Badkamervoorzieningen
Douche, dubbele wastafel, ligbad, toilet
Aantal woonlagen
2
Voorzieningen
Dakraam, rookkanaal

Energie

Energielabel
E
Isolatie
Dakisolatie, gedeeltelijk dubbel glas, hr glas
Verwarming
Allesbrander, cv ketel
Warm water
Cv ketel
Cv-ketel
Remeha Calenta (gas gestookt combiketel uit 2013, eigendom)

Kadastrale gegevens

Perceelnaam
Brakel K 1076
Oppervlakte
7470 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom
Perceel
BKL08-K-1076

Buitenruimte

Tuin
Tuin rondom

Garage

Capaciteit
1 auto
Voorzieningen
Elektra

Parkeergelegenheid

Soort parkeergelegenheid
Op afgesloten terrein, op eigen terrein
Bekijk alle kenmerken

Plattegronden