0418-680050
info@bijzonderwonen.com

Monumentenmakelaar in het Rivierengebied

Bijzonder Wonen is al ruim 25 jaar dé monumentenmakelaar in het Rivierengebied. Door onze persoonlijke aanpak en onze kennis over het aan- of verkopen van monumenten krijgt ieder authentiek pand de aandacht die het verdient.

Bekijk ons aanbod van monumentale panden

Bijzonder (monumentaal) wonen

Woont u in een monument of wilt u juist een monument kopen? Dan bent u bij Bijzonder Wonen makelaardij aan het juiste adres. Velen hebben we met succes mogen begeleiden bij de aankoop of verkoop van een monument.

In ons aanbod treft u een verscheidenheid aan monumentale panden aan. Het aanbod van Bijzonder Wonen heeft echter niet per definitie een monumentale status. We weten uit ervaring dat er achter ogenschijnlijk “gewone” gevels, soms verrassend veel historische schoonheid schuil gaat. Ook dát is bijzonder wonen. Daarnaast bemiddelen we soms ook in panden die aangemerkt zouden kunnen worden als ‘monumenten van de toekomst’.

Verkoopbemiddeling

Het verkopen van een monument vraagt om een specialistische aanpak. Door onze jarenlange ervaring met de bemiddeling in historische (monumentale) panden én onze passie voor bewonersgeschiedenis en cultureel erfgoed, kunnen we de koper van uw pand uitstekend adviseren. Veelal heeft de monumentale status een negatief imago. Wij kunnen de kandidaat-koper juist enthousiasmeren over de positieve kanten van het kopen en bewonen van een monument. Wij bewonen immers zelf ook al jaren een monument.
Als specialist in monumentaal wonen zijn wij door de Nationale Monumentenorganisatie geselecteerd als NMo-Monumentenmakelaar en plaatsen wij monumenten in onze portefeuille op de ‘Funda’ voor monumenten’ Nationaal Monumenten Portaal.

Aankoopbemiddeling

Wilt u een historische woning of monument kopen die te koop wordt aangeboden bij een collega makelaar, dan kunt u ons ook inschakelen voor de aankoopbemiddeling.
We zijn vertrouwd met de instanties die met monumenten te maken hebben, zoals bijvoorbeeld de afdeling monumentenzorg van de gemeente en het Nationaal Restauratiefonds. We kunnen u als koper daarom wegwijs maken in de mogelijkheden voor restauratie van uw (toekomstige) monument en de bijbehorende regelgeving of subsidiemogelijkheden.
Bij een rijksmonument zijn bijvoorbeeld de onderhouds- en restauratiekosten subsidiabel, terwijl u voor een gemeentelijk monument bent aangewezen bent op de mogelijkheden van ieder afzonderlijke gemeente. Ook kunnen wij u adviseren op het gebied van duurzaamheid.
Onze jarenlange ervaring en ingangen bij diverse instanties maakt dat u weloverwogen tot de aankoop van een monument of historische woning kunt overgaan.

Monumenten zijn panden die je tijdelijk mag bewonen, waarbij je deel mag uitmaken van een lange historie, om ze -al dan niet met liefde gerestaureerd- over te dragen aan de volgende generatie.

Verduurzaming en energielabels

Monumenten worden op het gebied van verduurzaming en energielabels onderworpen aan afwijkende voorschriften. Lees hier meer over de verdere inzichten en gedetailleerde informatie omtrent deze specifieke aspecten die relevant zijn voor monumentale gebouwen.

Monumentenmakelaar

Gevestigd in een monumentale stadspand in de vesting van Zaltbommel is het kantoor van monumentenmakelaar Bijzonder Wonen altijd open voor een kennismakingsgesprek.
Neem hiervoor contact met ons op.

Watertoren
Monumentaal huis