0418-680050
info@bijzonderwonen.com

Kerkplein 5 Tiel

Verkocht

Kerkplein 5 Tiel Nederland

Omschrijving

Aan een schilderachtig plantsoen met eeuwenoude bebouwing staat deze te renoveren rijksmonumentale stadswoning met voortuin aan het Kerkplein en een bescheiden gevel aan de Achterweg.

Entree met toilet, tuingerichte keuken, kamer met hogere zithoek en een berging op de begane grond.
Zitkamer met zicht op de Sint Maartenskerk en een badkamer op de eerste verdieping.
Drie slaapkamers en een bergzolder op de tweede verdieping.

Rijksmonument

Bruto-inhoud: 515 m³
Gebruiksoppervlakte wonen: 129 m²
Perceeloppervlak: 116 m²
(waarvan circa 46m2 gehuurde voortuin)
Bouwperiode: 18e eeuws

Hanzestad Tiel telt ruim 42.000 inwoners en kent als regiostad van de Betuwe een groot winkel- en horeca-aanbod. Daarnaast is er een bloeiend verenigingsleven. Nagenoeg voor elke sport is er een club; zelfs basketballen, rugbyen en duiken is er mogelijk. Door de ligging langs de Waal is Tiel ook bij watersportliefhebbers erg in trek. Daarnaast vormt de stad voor recreanten een uitstekende uitvalsbasis voor eindeloze wandel, fiets- en vaartochten. Vanaf het Kerkplein is het slechts 10 minuten lopen naar de jachthaven. In Tiel is een keur aan basisscholen, waaronder een vrije school, Montessorischool en ook voor voortgezet onderwijs kan je er uitstekend terecht.
Tiel is gelegen aan de autosnelweg A15 met uitstekende verbindingen met Nijmegen en Rotterdam. Er zijn twee NS-stations, waardoor ook de Randstad uitstekend bereikbaar is. De Achterweg is een straat met eenrichtingsverkeer en het Kerkplein is groen wandelgebied; de woning is ook met auto bereikbaar.

Indeling begane grond:
Aan de zijde van het Kerkplein hebben aanwonenden ontheffing om de auto voor de woning te parkeren. De voortuin leidt naar de entree. Achter de voordeur ligt de hal die toegang geeft tot de keuken aan de rechterkant, en de berging en het toilet links. Achter in de hal is een grote muurkast. De grote berging is eveneens van buiten te bereiken en biedt -naast ruimte voor de wasmachine- ook plaats voor de fietsen of gereedschap.
De keuken heeft een balkenplafond en is ingericht met een eenvoudige hoekkeuken, Door de twee 9-ruits vensters is zicht op de tuin en het schilderachtige Kerkplein. Aansluitend op het niveau van de keuken bevindt zich daarachter een aparte ruimte die toegang geeft tot de opkamer aan de zijde van de Achterweg. Deze aparte ruimte is van de keuken gescheiden door een -voor zover zichtbaar- niet dragende wand. Door verwijdering van deze wand kan er een gezellige tuingerichte woonkeuken ontstaan. Via enkele treden is de opkamer bereikbaar waar in het verleden een schouw stond. In deze opkamer zorgen de hoge 18-ruits vensters voor een zee aan licht.

Indeling eerste verdieping:
De zitkamer (boven de keuken) kijkt uit op de opkamer en is heerlijk licht. Enerzijds door de hoge ramen aan de kant van de Achterweg en anderzijds door de 9-ruits vensters aan de tuinzijde. Vanaf hier is een magnifiek uitzicht op het Kerkplein en de Sint Maartenskerk. In de zitkamer is het plafond verlaagd en uitgevoerd met schrootjes. Naast deze kamer is een gang met trapopgang en de badkamer. Deze te moderniseren ruimte is ingericht met een ligbad, douche, wastafel en toilet.

Indeling tweede verdieping:
Op deze verdieping zijn drie tweepersoons slaapkamers. Twee bevinden zich aan de zijde van het Kerkplein, waar het pand bijna twee keer zo breed is als aan de Achterweg.
In beide kamers zijn vaste kasten en boven deze slaapkamers is een bescheiden vliering. Aan die zijde van de Achterweg is een derde slaapkamer; met een op de vloer geplaatste dakkapel en een vaste kast.

Bijzonderheden:
Op hemelsbreed 300 meter van de rivier de Waal staat tegenover het gemeentehuis en nabij het theater dit unieke stadspand. Aan de zijde van het Kerkplein imposant en aan de zijde van de Achterweg bescheiden. Werkelijk alle voorzieningen liggen ‘om de hoek’, zoals het Cultureel Centrum, waarin o.m. openbare bibliotheek en muziekschool huizen.
Op loopafstand bevinden zich diverse restaurants, winkels, boetiekjes en zelfs het station is in 10 wandelminuten te bereiken. Het betreft een prachtig stadspand op nagenoeg de mooiste en historisch bijzondere locatie van Tiel. Daarom verdient het pand het om volledig te worden gemoderniseerd en verduurzaamd. De ruimte is meer dan verrassend en de mogelijkheden zijn legio. De woning is niet of nauwelijks geïsoleerd en wordt verwarmd door een Nefit Smartline HR ketel in combinatie met radiatoren. Van de woning is door de Monumentenwacht een uitgebreid inspectierapport opgemaakt dat op verzoek is in te zien. Gelet op de omstandigheid dat de huidige eigenaren/erven de woning niet hebben bewoond zal er bij de verkoop een niet-zelfbewoningsclausule worden opgenomen.
De buitenruimte betreft een voortuin, die door de eigenaar jarenlang voor € 223,00 per jaar is gehuurd van de gemeente Tiel. De gemeente heeft aangegeven dat het mogelijk is om de tuin te kopen voor een schappelijk bedrag. Meer info via ons kantoor.
Zoekt u een pand waar de handen uit de mouwen moeten om een droomhuis op een droomplek te realiseren, kom dan kijken.

Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Algemeen

Soort woonhuis
Herenhuis
Ligging
Aan park, aan rustige weg, beschutte ligging, in centrum

Oppervlakten en inhoud

Wonen
129 m²
Overige inpandige ruimte
9 m²
Perceel
116 m²
Inhoud
515 m³

Indeling

Aantal kamers
5 kamers (3 slaapkamers)
Aantal badkamers
1 badkamer
Badkamervoorzieningen
Douche, ligbad, toilet, wastafel
Aantal woonlagen
3
Voorzieningen
Dakraam, natuurlijke ventilatie

Energie

Isolatie
Voorzetramen
Verwarming
Cv ketel
Warm water
Cv ketel
Cv-ketel
Nefit Smartline basic (gas gestookt combiketel uit , eigendom)

Kadastrale gegevens

Perceelnaam
Tiel E 3844
Oppervlakte
70 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom
Perceel
TIE00-E-3844
Perceelnaam
Tiel E 4456
Oppervlakte
46 m²
Eigendomssituatie
Zie akte
Perceel
TIE00-E-4456

Buitenruimte

Tuin
Voortuin
Voortuin
46 m²
Ligging tuin
Gelegen op het zuid

Parkeergelegenheid

Soort parkeergelegenheid
Openbaar parkeren
Bekijk alle kenmerken

Plattegronden