0418-680050
info@bijzonderwonen.com

Waaldijk 40 Herwijnen

Verkocht

Waaldijk 40 Herwijnen Nederland

Omschrijving

Op één van de mooiste locaties langs de Waaldijk staat deze schitterende Gelderse T-boerderij met een volledig geïsoleerde dubbele garage annex gastenverblijf, omgeven door weilanden en natuur hetgeen garant staat voor rust en privacy.

Hal, tuingerichte living met openhaard, aangrenzende luxe eetkeuken met dubbele tuindeuren, bijkeuken, tuingerichte werkkamer, slaapkamer met aangrenzende badkamer, gang, opkamer en kelder op de begane grond.
Overloop, slaapkamer met aangrenzende 2e badkamer in het achterhuis, drie kamers en een 3e badkamer in het voorhuis op de eerste verdieping.
Slaapkamer met twee dakvensters op de tweede verdieping.

Bruto-inhoud: 1600 m³
Gebruiksoppervlakte wonen: 432 m²
(inclusief gastenverblijf à 39 m²
Bouwperiode: 17e eeuws
Perceeloppervlak: 3.550 m²

Indeling begane grond:
De originele voordeur bevindt zich in de voorgevel maar iedereen komt achterom. Via de zijentree kom je in een grote hal met toegang tot de woonkamer, een werkkamer en een kelder annex berging.
De sfeervolle woonkamer heeft alles wat je zoekt: licht, ruimte, sfeer, intimiteit bij de haard en weidsheid aan de achterzijde, omdat daar via de vele ramen blijvend vrij zicht is over de landerijen. De spanten zijn in het zicht gelaten, de wanden zijn strak gestuukt en de vloer is belegd met eiken delen waaronder vloerverwarming aanwezig is.
Via een eigentijdse 30-ruits glaspui is toegang tot de eetkeuken. Deze tuingerichte ruimte is ingericht met een in 2017 gemoderniseerd luxe keukenmeubel voorzien van hoogwaardige inbouwapparatuur. Ook hier is de vloer belegd met eiken delen met vloerverwarming. Bij de openslaande tuindeuren is zowel binnen, als buiten ruimte voor een eethoek. De buitenruimte bij de keuken bevindt zich namelijk onder de overstek.
Dat is het overhangende dakschild; de plaats waar vroeger de hooiwagen droog kon staan. Aan de keuken grenst een praktische bijkeuken met toegang tot de wijnkelder; onder de opkamer. Aan de opritzijde van de woonkamer is een heerlijk lichte werkkamer met vaste kastenwand en dubbele deuren naar de tuin. Ook hier is de vloer belegd met eiken vloerdelen.
In het voorhuis is de gang met de oorspronkelijke voordeur aan de dijkzijde met links en rechts een kamer; ideaal voor kantoor of praktijk aan huis. De rechterkamer is de opkamer die zich boven de wijnkelder bevindt. De linkerkamer is een gastenslaapkamer met aangrenzende complete badkamer.

Indeling eerste verdieping:
Vanaf de overloop met vide is een trapje naar de ouderslaapkamer met de aangrenzende 2e badkamer. De slaapkamer heeft diverse vaste kasten en biedt via ramen in de overstek zicht op de tuin en de omliggende landerijen. De in 2016 gerealiseerde luxe badkamer is riant en ingericht met een grote douche, twee wastafels, een toilet en een traditionele sauna. Onder het grote Velux dakvenster staat een luxe vrijstaand bad.
Aan de overloop grenst een slaapkamer en een 3e badkamer met een douche, wastafel, toilet en de witgoedaansluitingen. Deze kamer is eveneens toegankelijk vanuit de hal en daardoor uitstekend aan te wenden als B&B-kamer, mede doordat deze kamer ook nog een eigen entree heeft. Een paar treden hoger bevindt zich een overloop annex sportkamer; een heerlijk lichte ruimte met twee grote dakvensters. Aan deze kamer grenst een slaapkamer met dakvenster. Bij alle vertrekken op deze verdieping is de buitendaks geïsoleerde kap prachtig in het zicht gelaten.

Indeling tweede verdieping:
Vanaf de overloop annex sportkamer leidt een trap naar een slaap- annex werkkamer.

Indeling bijgebouw:
Aan de voorzijde is een dubbele carport. Twee paar garagedeuren bieden toegang tot de volledig geïsoleerde garage annex werkplaats. Op de begane grond bevindt zich een keuken en een eenvoudige badkamer en op de verdieping is een logeerzolder die momenteel in gebruik is als magazijn. Het geheel ligt onder een geïsoleerde kap en ligt dermate privé dat het zich uitstekend leent als praktijk of gastenverblijf.

Bijzonderheden:
Deze woonboerderij is zo’n 20 jaar geleden grootscheeps gerenoveerd, waarbij in de woonruimtes isolerende voorzieningen zijn aangebracht ter plaatse van de vloeren, buitenmuren, dakvlakken, plafonds en ramen. Daarnaast zijn de leidingen van gas, water, elektra en riolering vernieuwd. Daarbij zijn in de woonkamer de stopcontacten geschakeld en is alle verlichting uitgevoerd in LED. In 2016 heeft er wederom een renovatie plaatsgevonden, waarbij de leefruimtes in het achterhuis zijn gemoderniseerd.
De nagenoeg vierkante achtertuin is gelegen op het zuidwesten en gaat naadloos over in de omgeving. Ter plaatse van de openslaande tuindeuren van de woonkamer en onder het dakschild bij de eetkeuken is een heerlijk zonneterras. De omliggende borders zijn weelderig ingeplant met een grote variatie aan vaste planten en heesters. Achter de siertuin ligt een lagergelegen boomgaard met een keur aan fruitbomen. Linksachter de garage is een open houten schuur aanwezig voorzien van elektra.
Het perceel wordt omzoomd door een ondiepe sloot, met hieromheen het ongerepte dijklandschap, dat bestaat uit graslanden, die doorgaans worden begraasd door schapen. Als u op een unieke buitenlocatie wil wonen in rust en privacy, dan is dit een uitgelezen plek.

Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Algemeen

Soort woonhuis
Woonboerderij
Ligging
Aan rustige weg, landelijk gelegen, vrij uitzicht

Oppervlakten en inhoud

Wonen
432 m²
Overige inpandige ruimte
68 m²
Gebouwgebonden Buitenruimte
75 m²
Externe bergruimte
4 m²
Perceel
3.550 m²
Inhoud
1.606 m³

Indeling

Aantal kamers
10 kamers (7 slaapkamers)
Aantal badkamers
4 badkamers
Badkamervoorzieningen
Douche, dubbele wastafel, ligbad, sauna, toilet, vloerverwarming, wastafel
Aantal woonlagen
4
Voorzieningen
Alarminstallatie, dakraam, glasvezel kabel, mechanische ventilatie, rookkanaal, sauna, tv kabel

Energie

Energielabel
D
Isolatie
Dakisolatie, dubbel glas, muurisolatie, vloerisolatie
Verwarming
Cv ketel, open haard, vloerverwarming gedeeltelijk
Warm water
Cv ketel
Cv-ketel
Intergas hre 28/24 (gas gestookt combiketel uit 2019, eigendom)

Kadastrale gegevens

Perceelnaam
Herwijnen T 181
Oppervlakte
3550 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom
Perceel
HWN02-T-181

Buitenruimte

Tuin
Achtertuin, zijtuin
Achtertuin
2444 m²
Ligging tuin
Gelegen op het zuidwest bereikbaar via achterom

Garage

Capaciteit
2 auto's
Voorzieningen
Elektra, verwarming, vliering, water

Parkeergelegenheid

Soort parkeergelegenheid
Op eigen terrein
Bekijk alle kenmerken