Woont u in een monument of wilt u juist een monument kopen, dan bent u bij Bijzonder Wonen makelaardij aan het juiste adres. Velen hebben we met succes mogen begeleiden bij de aan- of verkoop van een monument.

In onze portefeuille treft u een verscheidenheid aan monumentale panden aan. Het aanbod van Bijzonder Wonen heeft echter niet per definitie een monumentale status. We weten uit ervaring dat er achter ogenschijnlijk “gewone” gevels, soms verrassend veel historische schoonheid schuil gaat. Ook dát is bijzonder wonen. Daarnaast bemiddelen we soms ook in panden die aangemerkt zouden kunnen worden als ‘monumenten van de toekomst’.

Het verkopen van een monument vraagt om een specialistische aanpak. Door onze jarenlange ervaring met de bemiddeling in historische (monumentale) panden én onze passie voor bewonersgeschiedenis en cultureel erfgoed, kunnen we de koper van uw pand uitstekend adviseren. Veelal heeft de monumentale status een negatief imago. Wij kunnen de kandidaatkoper juist enthousiasmeren over de positieve kanten van het kopen en bewonen van een monument. Wij bewonen immers zelf ook al jaren een monument.

Aankoopbemiddeling

Wilt u een historische woning of monument kopen dat te koop wordt aangeboden bij een collega makelaar, dan kunt u ons ook inschakelen voor de aankoopbemiddeling.

We zijn vertrouwd met de instanties die met monumenten te maken hebben, zoals bijvoorbeeld de afdeling monumentenzorg van de gemeente, het Bureau Monumentenpanden en het Nationaal Restauratiefonds. We kunnen u als koper daarom wegwijs maken in de mogelijkheden voor restauratie van uw (toekomstige) monument en de bijbehorende fiscale regelgeving of subsidiemogelijkheden. Bij een rijksmonument zijn bijvoorbeeld de onderhouds- en restauratiekosten fiscaal aftrekbaar, terwijl u voor een gemeentelijk monument bent aangewezen op subsidiemogelijkheden.
Onze jarenlange ervaring èn ingangen bij diverse instanties maakt dat u weloverwogen tot de aankoop van een monument of historische woning kunt overgaan.

Monumenten

Monumenten zijn panden die je tijdelijk mag bewonen, waarbij je deel mag uitmaken van een lange historie, om ze -al dan niet met liefde gerestaureerd- over te dragen aan de volgende generatie. Wij zijn u bij deze overdracht graag van dienst, waarbij ook wij het als waardevol ervaren dat we deel uit mogen maken van dit proces.

Wilt u een monument kopen en wilt graag gebruik maken van onze expertise, laat dan uw gegevens achter zodat wij u zo spoedig mogelijk kunnen contacteren om een afspraak in te plannen.

Contactformulier