0418-680050
info@bijzonderwonen.com

Waalbandijk 108 Heesselt

Verkocht

Waalbandijk 108 Heesselt Nederland

Omschrijving

Tussen Heesselt en Opijnen staat op idyllische locatie aan de voet van de Waalbandijk deze karakteristieke dijkwoning met nieuwgebouwd bijgebouw van 50m2, omgeven door een oase van ruimte, rust, natuur en beleving.

Hal, tuingerichte woonkeuken met aangrenzende veranda, zonovergoten woonkamer met twee paar dubbele deuren naar de tuin, portaal met toilet en een berging/klusruimte op de begane grond.
Grote werkruimte annex atelier, overloop, drie slaapkamers en een eigentijdse badkamer op de eerste verdieping.

Heesselt (gem. Neerijnen) is een dijkdorpje dat ongeveer op 10 autominuten van het centrum van Geldermalsen ligt met een uitstekende bereikbaarheid richting de nabijgelegen snelwegen A15 en de A2. Het dorp telt ongeveer 400 inwoners en de Heesseltse uitwaarden liggen direct aan de andere kant van de dijk. In totaal is het gebied zo’n 385 hectare groot, hiervan is ruim 200 hectare in eigendom van Staatsbosbeheer en Rijkswaterstaat en bestemd als dynamische riviernatuur. Hier lopen het hele jaar Hereford runderen en Konik paarden te grazen. Het is een natuurgebied met een oude kleiput, strangen en nevengeulen met verschillende dieptes, stromend en stilstaand water, moeras, ooibos, ruigte en graslanden. De dynamiek van de rivier zorgt ook voor allerlei veranderingen, zoals oeverafslag, onderlopen bij hoog water en verplaatsen van zand. De runderen en paarden zorgen er door begrazing voor dat het gebied open blijft. Hun gezonde mest draagt bij aan allerlei voedsel voor planten, insecten en vogels.

Bruto-inhoud woning: 615 m³
Gebruiksoppervlakte wonen: 166 m²
Perceeloppervlak: 4.696 m²
Bouwperiode: rond 1930

Indeling begane grond:
Het naar de dijk gerichte voorhuis is in gebruik als woonkamer en wordt door twee paar dubbele deuren met de tuin verbonden. Er zijn meerdere 6-ruits vensters met zicht op de omgeving, een hoog geschilderd balkenplafond en een prachtige natuurstenen vloer. In de woonkamer hangt een zo goed als nieuwe Daikin luchtwarmtepomp.
Het voormalige achterhuis is grotendeels in gebruikt als woonkeuken. Er is een grenenhouten keuken en van achter het aanrecht is door twee 4-ruits vensters zicht op de tuin. Dubbele deuren geven toegang tot de veranda waar je de avonden kunt verlengen. De hoofdentree zit aan de zijkant in het achterhuis en biedt tevens toegang tot de aangebouwde berging. De toiletruimte bevindt zich aan de binnenhal waar ook de trap naar de verdieping is.

Indeling eerste verdieping:
Bovengekomen sta je meteen in een grote open achterzolder; een ideale studeer- of hobbyruimte, eveneens voorzien van een luchtwarmtepomp. Via een opstap kom je in het voorhuis waar drie slaapkamers en een eigentijdse badkamer zijn. Deze vertrekken liggen alle onder de geïsoleerde Franse kap en bieden verschillend uitzicht op de groene omgeving. Twee slaapkamers zijn voorzien van een luchtwarmtepomp.

Indeling bijgebouw:
Het nieuwgebouwde L-vormige bijgebouw bestaat uit twee delen. Het achterste deel van circa 26 m2 is geïsoleerd en voorzien van een luchtwarmtepomp. Door deze bouwwijze en de voorzieningen is deze ruimte uitermate geschikt als kantoorruimte aan huis, atelier of misschien zelfs als mantelzorgunit. De overige ruimte is bestemd als berging.

Bijzonderheden:
Het woonhuis is omgeven door een bijzondere natuurtuin, met als achterliggend visie uitzicht in beslotenheid en inzicht in de natuur. De tuin bestaat uit verschillende onderdelen waaronder een vijver, met salamanders en groene kikkertjes waarin je ook een verkoelend bad kunt nemen. Bospaadjes met beschutting van volwassen heesters en volgroeide bomen. Een moestuin met verschillende groenten en bessenstruiken. Een veldje vol wilde bloemen, vlinders en hommels en open plekken voor het licht. In de aanleg is rekening gehouden met voldoende waterpunten en stroompunten voor beregening en onderhoud. Een aantrekkelijke plek voor veel vogels en bovenal ook voor jezelf, zodat je dagelijks thuis op vakantie bent.
Het woonhuis is van origine gebouwd rond 1930 en nadien diverse malen verbeterd. Door de jaren heen heeft het oorspronkelijke achterhuis ook een woonfunctie gekregen en recentelijk is het voorhuis beneden gerenoveerd en voorzien van een hedendaags afwerkings- en voorzieningenniveau. Op het dak liggen 22 PV-panelen, er zijn 4 luchtwarmtepompen (met 3 buitenunits) en een bijgebouw met luchtwarmtepomp;
Gelet op de omstandigheid dat de huidige eigenaren/erven de woning niet hebben bewoond zal er bij de verkoop een niet zelfbewoningsclausule worden opgenomen;
De nabijgelegen Waalbandijk zal in het kader van de aanstaande dijkverbetering worden verbeterd/versterkt, in het kader van deze werkzaamheden is er een tijdelijke werkstrook nodig van circa 10 m2, er hoeft geen grond te worden verkocht/onteigend.

Als u buiten wil wonen centraal in Nederland maar omgeven door natuur, maak dan een afspraak.
In collegiale verkoop met: Van Kessel & Van Gellicum Makelaars-Taxateurs

Lees de volledige omschrijving

Kenmerken

Algemeen

Soort woonhuis
Woonboerderij
Ligging
Aan rustige weg, buiten bebouwde kom, landelijk gelegen, vrij uitzicht

Oppervlakten en inhoud

Wonen
166 m²
Overige inpandige ruimte
16 m²
Gebouwgebonden Buitenruimte
16 m²
Externe bergruimte
50 m²
Perceel
4.696 m²
Inhoud
615 m³

Indeling

Aantal kamers
5 kamers (3 slaapkamers)
Aantal badkamers
1 badkamer
Badkamervoorzieningen
Ligbad, toilet, wastafel
Aantal woonlagen
4
Voorzieningen
Airconditioning, zonnepanelen

Energie

Energielabel
C
Verwarming
Cv ketel, warmtepomp
Warm water
Cv ketel
Cv-ketel
Remeha (gas gestookt combiketel uit 2019, eigendom)

Kadastrale gegevens

Perceelnaam
Varik E 741
Oppervlakte
4453 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom
Perceel
VRK00-E-741
Perceelnaam
Varik E 743
Oppervlakte
243 m²
Eigendomssituatie
Volle eigendom
Perceel
VRK00-E-743

Buitenruimte

Tuin
Tuin rondom

Parkeergelegenheid

Soort parkeergelegenheid
Op eigen terrein
Bekijk alle kenmerken

Plattegronden