0418-680050
info@bijzonderwonen.com

Bijzonder wonen in de Bommelerwaard

De Gelderse Bommelerwaard is een echt riviereneiland, het wordt omringd door de Waal, de Maas en de Afgedamde Maas. Met alle pittoreske dorpjes, slingerende dijken, vestingsteden, kastelen en uitgestrekte natuurgebieden is het in deze streek met recht bijzonder wonen.

De Bommelerwaard

Bijzonder wonen is dé makelaar gespecialiseerd in bijzondere woningen in de betoverende Bommelerwaard.

Bent u op zoek naar een unieke plek om te wonen, omgeven door natuur en historie? Ons exclusieve aanbod in de Bommelerwaard biedt prachtige bijzondere huizen te koop, verspreid over sfeervolle dorpen en betoverende buurtschappen in dit idyllische gebied.

Ervaar het genot van buitenaf wonen in een schitterende woonboerderij of een monumentaal pand met karakter. Ontdek de allure van de Bommelerwaard en laat ons u begeleiden naar uw droomwoning.

Bijzonder wonen in Aalst

Aalst is een betoverend plaatsje gelegen in de Bommelerwaard, omringd door recreatiegebied De Neswaarden en jachthaven Het Esmeer. Met 800 huizen en circa 2.500 inwoners straalt Aalst een unieke ambiance uit.
Lees meer over bijzonder wonen in Aalst

Bijzonder wonen in Alem

Alem heeft een rijke geschiedenis die teruggaat tot voor het jaar 814. Bijzonder aan Alem is dat het ooit naar de overkant van de rivier, de Maas, is verhuisd door een verandering in de loop van de rivier. Vandaar dat het huidige Alem zich bevindt in de prachtige Bommelerwaard, omringd door natuurschoon en monumenten.
Lees meer over bijzonder wonen in Alem

Bijzonder wonen in Ammerzoden

Ammerzoden is gelegen in het zuiden van de Bommelerwaard, vlak ten noorden van de Maas. Het dorp wordt omringd door een Maasarm, onderbroken door de buitengracht van Kasteel Ammersoyen. Ammerzoden behoorde vroeger tot Brabant.
Lees meer over het prachtige Ammerzoden

Bijzonder wonen in Brakel

Brakel is een authentiek esdorp met ruim 3.000 inwoners, gelegen aan de zuidelijke oever van de Waal, in het westen van de Bommelerwaard. 
Leer meer over het sfeervolle Brakel

Bijzonder wonen in Bruchem

Het authentieke Bruchem, gelegen direct ten zuiden van Zaltbommel en uitstekend bereikbaar via de nabijgelegen A2, ademt een gemoedelijke sfeer met zijn circa 1600 inwoners. De aanwezigheid van monumentale woonboerderijen en villa’s geeft deze landelijke plaats een historische allure die u zeker zal betoveren.
Lees meer over het authentieke Bruchem

Bijzonder wonen in Delwijnen

De kleine gemeente Delwijnen ligt in het rivierkleigebied van de Bommelerwaard. De omgeving van dit dorpje met circa 370 inwoners wordt gekenmerkt door weilanden en tuinbouwbedrijven. Delwijnen ligt aan de rand van natuurgebied De Rampert en heeft 2 gemeentelijke monumenten.

Bijzonder wonen in Gameren

Gameren ligt aan de zuidelijke oever van de Waal en telt circa 2.400 inwoners. Dit sfeervolle plaatsje ligt aan het klompenpad Nywelepad en deelt veel voorzieningen, gemeenschappelijke instellingen en evenementen met het buurdorp Nieuwaal. Ook Gameren heeft diverse rijksmonumenten, dit zijn voornamelijk boerderijen.

Bekijk ons aanbod van bijzondere woningen in de Bommelerwaard

Bijzonder wonen in Hedel

Hedel ligt aan de Noordelijke oever van de rivier de Maas en is door zijn 4.900 inwoners een van de grotere plaatsen van de Bommelerwaard. Het plaatselijke museum laat zien dat de geschiedenis van dit dorp teruggaat naar de Romeinse tijd en er zijn dan ook heel wat gemeentelijke monumenten te vinden. Deze monumentale woonhuizen staan vooral aan de Pr. Bernhardstraat en de Veldweg.

Bijzonder wonen in Heerewaarden

Het dorp Heerewaarden ligt ter hoogte van het punt waar de rivieren Maas en Waal bij elkaar komen en heeft ongeveer 1.400 inwoners. Dit landelijk gelegen plaatsje heeft een prachtige dorpskern en meerdere monumenten, zowel rijksmonumenten als gemeentelijke monumenten. Een van de rijksmonumenten is het Dwarshuis, een boerderij uit de eerste helft van de 19e eeuw.

Bijzonder wonen in Hurwenen

Hurwenen heeft altijd bekend gestaan als een uitermate gezond dorp. Het werd gespaard voor zowel de pest als de veepest van de 18e eeuw. Ook de drie hongernoden die tussen 1846 en 1849 door de Bommelerwaard woedde maakten nauwelijks slachtoffers in Hurwenen en zelfs de Spaanse griep van 1918 ging aan het dorp voorbij. Men wijdt het aan het goede voedsel, veilig drinkwater, schone lucht en de groene ruimte.

Deze kleine plaats staat vol monumentale woonhuizen, de meeste daarvan zijn aan de Dorpstraat en Waaldijk te vinden.

Bijzonder wonen in Kerkdriel

Kerkdriel is met zijn 7.300 inwoners een van de grootste plaatsen in de Bommelerwaard. Het recreatiegebied De Zandmeren, de historische bezienswaardigheden en de gezellige dorpskern zorgen ervoor dat er hier altijd wat te doen is. Het dorp heeft talloze gemeentelijke monumenten, de meeste monumentale woonhuizen staan aan de Maasbandijk.

Bijzonder wonen in Kerkwijk

Het dorp Kerkwijk ligt vlakbij Bruchem en heeft circa 630 inwoners. Het plaatsje kenmerkt zich door de uitgestrekte weilanden en prachtige woonboerderijen. Een aantal van deze boerderijen zijn als rijksmonument aangemerkt, deze zijn vooral aan de Aalderwijkse straat te vinden.

Bekijk ons aanbod van bijzondere woningen in de Bommelerwaard

Bijzonder wonen in Nederhemert-Noord

Nederhemert-Noord is een dorp met een rijke cultuurhistorie. De plaats heeft ongeveer 1.500 inwoners. Tot circa 1460 was er aan het noorden van de Maas maar één dorp Nederhemert, maar doordat de bocht van de rivier op natuurlijke wijze werd afgesneden, werd de plaats opgesplitst in Nederhemert-Noord en het kleinere Nederhemert-Zuid. Het dorp heeft meerdere rijksmonumenten, deze liggen allemaal aan de Maasdijk.

Bijzonder wonen in Nederhemert-Zuid

Het piepkleine dorpje Nederhemert-Zuid heeft maar 50 inwoners en wordt ook wel ‘Het Eiland’ genoemd. Dit komt omdat het dorp bijna volledig door water wordt omsloten. Het dorpsgezicht is beschermd en de plaats heeft behalve het 14e eeuwse Kasteel Nederhemert nog 10 rijksmonumenten, voornamelijk dwarshuizen en Boerderijen.

Bijzonder wonen in Nieuwaal

Het dorpje Nieuwaal deelt veel voorzieningen, gemeenschappelijke instellingen en evenementen met het buurdorp Gameren en heeft ongeveer 730 inwoners. Het glastuinbouwgebied rondom Nieuwaal is het grootste van de Bommelerwaard en het ligt net als Gameren aan ligt aan het mooie klompenpad Nywelepad.

Bijzonder wonen in Poederoijen

Het dorpje Poederoijen is vooral bekend van het vlakbij gelegen Slot Loevestein, een belangrijke schakel in de oude Hollandse Waterlinie. Behalve de enorme historie van deze plaats en de prachtige dorpskern heeft Poederoijen ook vrij uitzicht op Munnikenland, een polder die in de 13e eeuw door Cisterciënzer monniken is ontgonnen.

Bijzonder wonen in Rossum

Het dorpje Rossum heeft ongeveer 2.700 inwoners en heeft ook een bijzondere ligging: het ligt zowel aan de Waal als aan de Maas. De plaats heeft hierdoor zowel een Waaldijk als een Maasdijk. Rossum heeft maar liefst 48 gemeentelijke monumenten. Dit zijn bijna allemaal woonhuizen en (woon)boerderijen.

Bekijk ons aanbod van bijzondere woningen in de Bommelerwaard

Bijzonder wonen in Velddriel

Velddriel ligt ten zuidoosten van Zaltbommel en heeft circa 1.500 inwoners. De grootste blikvanger van dit dorp is het voormalige klooster. Dit is omgebouwd tot een grote villa en ligt – net als een aantal andere gemeentelijke monumenten – aan de Voorstraat.

Bijzonder wonen in Well

Het landelijk gelegen dorpje Well heeft maar 800 inwoners. Behalve het 15e eeuwse Slot Well heeft deze plaats in het hart van de Bommelerwaard nog 15 rijksmonumenten en 6 gemeentelijke monumenten. Een groot deel van de monumentale panden zijn (woon)boerderijen.

Bijzonder wonen in Wellseind

Wellseind is een van de kleinste dorpen in de Bommelerwaard, het heeft slechts 200 inwoners. De blikvanger van dit plaatsje is een 17e eeuwse boerderij van het hallehuistype. Daarnaast zijn er nog 6 gemeentelijke monumenten, dit zijn voornamelijk (woon)boerderijen.

Bijzonder wonen in Zaltbommel

Zaltbommel, een stad die teruggaat tot de 13e eeuw, heeft een rijke geschiedenis als belangrijke handelsstad en Hanzestad. De oude vestingwerken uit de 19e eeuw, omgebouwd tot park, vormen een groene gordel rondom de binnenstad en ademen nog steeds de sfeer van vervlogen tijden.
Lees meer over unieke en bijzondere panden in Zaltbommel.

Bijzonder wonen in Zuilichem

Het dijkdorpje Zuilichem grenst in het noorden aan de Waal en in het zuidwesten aan de Afgedamde Maas, het heeft ongeveer 1.700 inwoners. Het ligt ook aan natuurgebied De Boterkampen en heeft twee molens die allebei nog maalvaardig zijn. Daarnaast heeft het dorp nog 3 andere rijksmonumenten.

Bekijk ons aanbod van bijzondere woningen in de Bommelerwaard

Bijzonder wonen in buurtschap Bern

Het buurtschap Bern hoort pas sinds 1904 bij de Bommelerwaard en ligt samen met Nederhemert-Noord tussen de Afgedamde Maas in het noorden, het Heusdens Kanaal in het westen en de Bergsche Maas in het zuiden. Met zijn 40 inwoners behoort Bern tot de kleinste formele woonplaats van Nederland. Blikvanger van deze plaats is de 12e eeuwse Abdij van Berne.

Bijzonder wonen in buurtschap Hoenzadriel

Het buurtschap Hoenzadriel heeft misschien maar 270 inwoners, er zijn wel 3 gemeentelijke monumenten te vinden. Dit zijn twee boerderijen aan de Hoenzadrielsedijk en een zogenaamde ‘woonhuiskerk’ aan de Kievitsham.

Bijzonder wonen in buurtschap Oensel

Oensel ligt direct ten oosten van Zaltbommel en heeft ongeveer 75 inwoners. Dit buurtschap heeft waarschijnlijk een middeleeuwse kern gehad, maar deze is door een veranderende loop van de Waal bijna helemaal verdwenen. De stadspoort van Zaltbommel in de richting van dit buurtschap is naar Oensel vernoemd, dus deze kern zal wel een aardige omvang hebben gehad.

Bijzonder wonen in buurtschap Poederoijensehoek

Dit landelijk gelegen buurtschap ligt ten noordwesten van het dorp Poederoijen, rond de Maasdijk en de Nieuwendijk. In het noorden grenst Poederoijensehoek zowel aan de provinciale weg N322 als aan de Afgedamde Maas, die hier de grens vormt tussen Gelderland en Noord-Brabant. Dit buurtschap heeft twee rijksmonumenten, waaronder de Batterij onder Poederoijen. Deze is vergelijkbaar met de verschillende andere batterijen van de Nieuwe Hollandse Waterlinie.

Bekijk ons aanbod van bijzondere woningen in de Bommelerwaard

Bijzonder wonen in buurtschap De Rietschoof

Het buurtschap De Rietschoof bevindt zich net ten zuidoosten van de kern van Aalst, en ligt als lintbebouwing langs de Maasdijk. De Rietschoof heeft een inwonertal van ongeveer 100 mensen. De naam ´Rietschoof´ komt van een bij elkaar gebonden riethalmen.

Bijzonder wonen in buurtschap Sint Andries

Het buurtschap Sint Andries ligt bij het punt waar de Maas en Waal het dichtst bij elkaar komen en heeft slechts 93 inwoners. De naam van dit buurtschap komt van het oude Fort Sint Andries, dat tijdens het beleg van Zaltbommel van 1599 door Andreas, de kardinaal van Oostenrijk, werd gebouwd.

Bijzonder wonen in buurtschap Slijkwell

Het buurtschap Slijkwell valt onder het dorpje Well en ligt buiten de bebouwde kom. Het ligt ten zuiden van Wellseind, rond de Slijkwellsestraat en grenst in het westen aan de Afgedamde Maas.

Bijzonder wonen in buurtschap Veluwe

Het buurtschap Veluwe heeft circa 50 inwoners. Ten noorden van dit buurtschap komen de Waaldijk, Maasdijk en Heerewaardense  Afsluitdijk bij elkaar in een driedijkenpunt. De Heerewaardense Afsluitdijk is niet bedoeld om het land tegen water te beschermen, het scheidt de Maas van de Waal.

Bekijk ons aanbod van bijzondere woningen in de Bommelerwaard

De Bommelerwaard